za testo:
|
za mućenicu:
|
|
Zamesite sa vodom i malo soli pola kile brašna, tako da dobilete čvrsto
glatko testo. Isecite testo u komade toliko krupne da kad ih tanko
razvijete prekriju dno tepsije. Te listove propecite na ugrejanoj ploči
na štednjaku (misli se na šporet na drva) da očvrsnu i da se ovde onde
potklobuče.
U dubokoj činiji razmutite deset jaja, i u njih umešajte sir, kajmak, masnoću i mleko. Ovo je zaista stari recept za gibanicu, i verovatno nigde više domaćice ne prave same kore za gibanicu. Ipak želeli smo da vam pokažemo kako se to radilo nekad. Ako ste avanturista možete pokušati i ovako da napravite kore. Ako preko ringle električnog štednjaka stavite, na dole okrenut teflonski pleh, a rernu uključite na srednju temperaturu, možete na površini pleha peći kore, kako za gibanicu tako i za rozen |
субота, 9. јун 2012.
GIBANICA NA STARINSKI NAČIN
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар