|
Brašno stavite na površinu za mešenje.
Napravite na sredini gomilice udubljenje
u koje ćete staviti kašičicu soli i jedu
kašiku ulja. Vodu dodajte postepeno, i
umesite čvrsto testo. Podelite na 6
manjih jufki, a svaku posebno namažite
sa svih strana uljem. Važno je da jufke
dobro nauljite jer će te tako spremljeno
testo lako razviti u veoma tanke kore.
Potrebno je da jufke u ulju odstoje sat vremena.
|
Testo se najlakše razvija na pamučnom
stoljnjaku, po kom ste posuli malo brašna.
Jufku prvo rastanjite oklagijom, trudite se
da dobijete sto tanju okruglu palačinku.
Ostali deo posla morate obaviti rukama. Podvucite dlanove pod testo i lagano ih razdvajajte povlačeći i testo u stranu. Kora se razvlači do ivica stola. Kada sto bude presvučen korom, nožem obrubite koru. Nauljite, filujte i smotajte u rolnu. PITE: 1.GIBANICA NA STARINSKI NAČIN 2.SAVIJAČA SA SIROM 3.ZELJANICA 4.PITA SA MESOM 5.ŠUMADIJSKA GIBANICA |
Нема коментара:
Постави коментар